W związku z planowanym na koniec br. przejściem na emeryturę obecnej dyrektor Towarzystwa Biblijnego w Polsce, p. mgr. Małgorzaty Platajs, Komitet Krajowy Towarzystwa na posiedzeniu w dniu 27 listopada 2019 jednogłośnie podjął uchwałę o powołaniu p. mgr. Jadwigi Zalisz na stanowisko dyrektora generalnego Towarzystwa i zatrudnieniu jej od 1 stycznia 2020 r. Wiosną br. Komitet Krajowy Towarzystwa powołał Komisję Nominacyjną, która dokonała wnikliwej analizy wszystkich dokumentów, zachowując przy tym procedury regulaminowe Towarzystwa Biblijnego w Polsce. Pani mgr Jadwiga Zalisz jest wieloletnim pracownikiem Towarzystwa Biblijnego i zna wszystkie aspekty jego działalności. Prowadziła i prowadzi wiele projektów, związanych z wydawaniem, tłumaczeniem i rozpowszechnianiem Biblii. Należy do Kościoła Ewangelicko-Reformowanego.

Od lewej stoją: ks. Paweł M. Michał Wąsowski (Kościół Starokatolicki Mariawitów), dr hab. Jerzy Ostapczuk, (Polski Autokefaliczny Kościół Prawosławny), Prezbiter Bronisław Hury (Kościół Chrystusowy w RP), Ks. prof. Krzysztof Bardski (Kościół Rzymskokatolicki), Bp Andrzej Malicki (Prezes Towarzystwa Biblijnego w Polsce, Kościół Ewangelicko-Metodystyczny), Prezbiter Leszek Wakuła (Kościół Chrześcijan Baptystów), Bp Marek Izdebski (Kościół Ewangelicko-Reformowany), Ks. Infułat Marian Madziar (Kościół Polskokatolicki), Pastor Ryszard Jankowski (Kościół Adwentystów Dnia Siódmego), Bp Jerzy Samiec (Kościół Ewangelicko-Augsburski) i Prezbiter Piotr Nowak (Kościół Zielonoświątkowy); siedzą: Jadwiga Zalisz, Małgorzata Platajs, Monika Maleszko.